Eva Rusz
fredag, november 15, 2013 - 10:47

ADHD har blivit ett begrepp som hörts och synts betydligt oftare den senaste tiden. Diagnosen blir allt vanligare, och intresset för liknande neuropsykiatiska diagnoser har närmast exploderat. Psykologen Birgitta Jäversjö har gjort cirka 500 ADHD-utredningar de senaste åren och delar med sig av sina erfarenheter. "En diagnos kan ge en lättnad och lyckokänsla".

Eva Rusz: Torsdag 14 november
onsdag, oktober 30, 2013 - 11:02

Thomas Sjöberg, ­som tidigare författare till bland annat den omsusade kunga­boken Den motvillige monarken, har i sin senaste bok tittat närmare på den svenske regissören Ingmar Bergman. Men det är inte hans verk som står i fokus, utan hans privatliv som son, pappa, make och ­älskare.

Med anledning av detta tittar Eva Rusz närmare på vad hans liv egentligen säger om honom som person - och har gjort en analys av det man vet om honom.

Eva Rusz: Onsdag 30 oktober
tisdag, oktober 29, 2013 - 17:11

Att ta medicin som egentligen inte hjälper, men ändå blir man friskare av dem. Det är vad som brukar benämnas som "Placebo-effekten". Men spelar det någon roll om du får medicin eller sockerpiller ifall du känner dig bättre av dem?

Eva Rusz: Tisdag 29 oktober
fredag, oktober 25, 2013 - 10:27

Att behålla barnasinnet brukar ofta vara definitionen på att man vågar pröva nya saker, håller ett öppet sinne - och vågar sig på att "leka" i vardagen. Hur ser du på det här med barnasinne?

Eva Rusz: Fredag 25 oktober
fredag, oktober 18, 2013 - 10:59

Han är Huddingebon som blivit känd både i hemorten och hela Sverige efter sin medverkan i "De Dejtbara" på kanal5. Det utskällda programmet som blev en tittarsuccé. Han gästar programmet med sin assistent Louis.

Eva Rusz: Fredag 18 oktober
Prenumerera på innehåll
EmediateAd EmediateAd